Perez: 'Aanwezigheid Senna voel je nog steeds overal op het circuit'
i

ANP

Perez: 'Aanwezigheid Senna voel je nog steeds overal op het circuit'

admin • 17:57, 09-11-2016 / Laatste Update: 19:05, 12-12-2023

Het is inmiddels al meer dan 20 jaar geleden dat voormalig F1-coureur Ayrton Senna is overleden, maar toch is hij nog steeds 'aanwezig' in Brazilië. Dat was wat Force India-coureur Sergio Perez vertelde tijdens de voorbeschouwing op de Grand Prix van Brazilië dit weekend.

"Het is niet mogelijk om in Brazilië te racen en niet aan Ayrton Senna te denken. Voor de meeste coureurs is hij een legende en zijn aanwezigheid voel je nog steeds overal op het circuit", waren de mooie woorden van Perez.

De Mexicaan kijkt uit naar de voorlaatste race van dit seizoen, maar weet ook dat het circuit van Interlagos geen makkie is. "Het is een complex circuit met listige bochten. Het is een van de weinige banen waarop we tegen de klok in rijden. Daardoor is het fysiek wat zwaarder, vooral voor de nek."

Net karten

"Het rondje is erg kort en het voelt net alsof je met een Formule 1-auto over een kartcircuit scheurt. Omdat het zo'n kort rondje is, zijn de verschillen klein en verlies je bij een foutje gelijk veel posities. Je dient elke bocht precies in te sturen en je hebt hier een auto met een stabiele achterkant nodig."