Pirelli geeft 'magische' Verstappen groot compliment: 'Meesterlijk'
i

Getty Images

Pirelli geeft 'magische' Verstappen groot compliment: 'Meesterlijk'

Bart van der Wijst • 09:01, 15-11-2016 / Laatste Update: 17:29, 12-12-2023

Max Verstappen reed afgelopen zondag een wonderbaarlijke race. Vanuit verslagen positie (16de), kort voor het einde, snelde de Nederlander uiteindelijk - dankzij enkele geweldige inhaalmanoeuvres - naar een 3de plek. Enkele dagen na zijn fantastische prestatie blijft de Nederlander het nieuws domineren. Bandenproducent Pirelli geeft hem complimenten vanwege zijn bandenstrategie.

Terwijl het merendeel van de coureurs niet meer de pitstraat indook na lap 28, deed Verstappen dat wel. Hij koos ervoor om te switchen van de 'wet-tyres' naar de intermediate-banden. Zijn banden waren daarom 26 rondes verser dan die van de rest, wat er voor zorgde dat hij veel sneller was. "Zijn versere banden zorgde ongetwijfeld voor een positief gevoel", citeert GP Update de bandenproducent.

Lees ook: Braziliaanse TV: ‘Verstappen is de reïncarnatie van Senna’

Meesterlijk

Het Italiaanse bedrijf was vol lof over de aanpak van Red Bull. "Het was onmogelijk om de bandenstrategie te berekenen, aangezien het weer iedere ronde anders was. Wat we wel kunnen zeggen, is dat de 'wet-tyre' geen kritische slijtage aantoonde. Het overige is gewoon gebonden aan de magische, meesterlijke race van Verstappen", besloot een woordvoerder van Pirelli.