Max maakt zich geen zorgen na gridstraf in Rusland: 'Je kunt hier wel inhalen'
i

BSR/MotorSport Inc

Max maakt zich geen zorgen na gridstraf in Rusland: 'Je kunt hier wel inhalen'

admin • 18:21, 26-09-2019 / Laatste Update: 16:20, 08-01-2024

Kort nadat Max Verstappen te horen kreeg dat hij tijdens de GP van Sochi 5 plaatsen straf krijgt, reageert hij vrij nonchalant. Volgens de Limburger maakt het niet zoveel uit. "Je kunt hier wel inhalen."

Donderdag maakte de FIA bekend dat Max Verstappen, Alexander Albon en Pierre Gasly alledrie een gridstraf van 5 plaatsen voor de Russische grand prix krijgen. Reden hiervoor is het installeren van de nieuwe Honda-verbrandingsmotor: de Spec 4 ICE.

Niet veel pijn

Volgens Max maakt het niet zoveel uit dat hij naar achteren wordt gezet, na zijn 4e motorwissel van het seizoen. "We dachten vooral: waarom zouden we het niet doen hier?", aldus Verstappen.  "Zoveel pijn gaat het ons niet doen hier, die 5 plaatsen op de grid. Omdat je toch wel kan inhalen en ik hier toch niet ga winnen. Dus dan moet je realistisch zijn." De 5e stek is tot nu toe de beste klassering van Verstappen in Rusland.

Eindschot

Door deze motorwissel hopen Max en Red Bull dat er een prachtig slotakkoord van het Formule 1-seizoen komt. Na de GP van Rusland volgen races in Japan, Mexico, Amerika, Brazilië en Abu Dhabi. Stuk voor stuk circuits waar de Red Bull veel punten en zelfs overwinningen binnen weet te slepen.

Vooral voor de Japanse grand prix is er veel aan gelegen om goed voor de dag te komen. "Voor Honda is die race héél belangrijk”, beseft ook Verstappen. "We hebben daar nog nooit gewonnen in mijn periode, maar we gaan er alles aan doen om daar sterk voor de dag te komen."