EA Sports voorspelt het WK: is Nederland favoriet voor de wereldtitel?

9 november 2022

ANP

EA Sports heeft weer een voorspelling gedaan over wie het WK gaat winnen. En dan kun je maar beter opletten, want ze hebben de vorige 3 WK's goed voorspeld.


De ontwikkelaar van de game FIFA simuleert voor ieder WK het hele toernooi met behulp van hun HyperMotion2 Technology. Die technologie is gekoppeld aan de ratings van alle ploegen in het spel. Die techniek werkt blijkbaar zo goed, dat ze in 2010 Spanje aanwezen als winnaar, in 2014 Duitsland en in 2018 Frankrijk.

Zie ook: 📸 | Nog 11 dagen tot het WK voetbal in Qatar: ‘De 1e Oranjestraat is al gespot!’

Nederland kwartfinalist, Argentinië WK-winnaar
Helaas voor Nederland zit een toernooizege er ook dit jaar niet in. Nederland zal volgens de ontwikkelaar stranden in de kwartfinale, waar het zal verliezen tegen Argentinië. Op zich geen schande, want het Zuid-Amerikaanse land zal later gekroond worden tot wereldkampioen.

De finale zal gaan tussen Argentinië en Brazilië. Frankrijk en Portugal zullen beslissen wie er met de troostprijs vandoor gaat. Volgens EA wordt dat Frankrijk. Lionel Messi zal nog 1 keer zijn absolute klasse tonen en de Golden Boot winnen met 8 goals, voor Memphis Depay en Kylian Mbappé met beide 6 goals. België komt volgens de simulaties niet verder dan de 8e finales, waar ze verslagen worden door Duitsland.

Check alle voorspellingen van EA Sports hier!