Belgische FIFA-spelers opgelet: binnenkort kunnen jullie geen FIFA-points meer kopen

29 januari 2019

BSR/SOCRATES

Je hebt het ongetwijfeld al eens een keer meegemaakt. Je wil dolgraag pakjes openen in FIFA en besluit een deel van je welverdiende centen uit te geven aan FIFA-points. Uiteraard krijg je vrijwel nooit iets goeds, maar als je in België woont ben je ook nog eens illegaal bezig.


Volgens de Belgische toezichthouder op kansspellen zijn de 'lootboxes' (zoals de pakjes officieel heten) een illegale vorm van gokken. Een commissie vindt dat de verkoop van de punten gelijk staat aan het gokken voor geld, meldt RTL Nieuws.

En nu?
Als je in België woont heb je vanaf nu eigenlijk dikke vette pech. EA moet namelijk stoppen met het verkopen van de punten en de gameontwikkelaar stopt daarmee vanaf 31 januari. Overigens kun je in de game nog wel gewoon punten verdienen, alleen kopen kan vanaf donderdag niet meer.

En in Nederland?
In Nederland kan je voorlopig nog wel pakketjes openen, maar EA is al eens gewaarschuwd door de Nederlandse autoriteiten omdat in Nederland het openen van de pakjes ook gezien wordt als een vorm van illegaal gokken. Wie weet kunnen wij binnenkort ook wel de zoektocht staken naar een icon.