In FIFA Volta spelen 3 Nederlandse straatvoetballers een rol

26 augustus 2019

Meer dan 7 jaar na de laatste FIFA Street is er bij FIFA weer de mogelijkheid om te laten zien dat je de koning van het virtuele pleintje bent. In het nieuwe onderdeel van FIFA 20 kom je veel veldvoetballers tegen, maar ook de straatvoetballers spelen er een grote rol in. En daarin zijn de Nederlanders goed vertegenwoordigd. We lopen ze alledrie even langs.


Edward van Gils
Deze man wordt ook wel The Godfather of Street Football genoemd. Zijn droom om profvoetballer te worden viel in duigen toen hij iets jatte uit de kleedkamer. Geen profclub wilde 'm meer hebben. Maar via een straatvoetbal-carrière heeft 'Ed' van Gils het toch ver weten te schoppen. Hij werd gecast voor Nike commercials, films én FIFA Street 2 (2006). Ronaldinho gaf 'm zelfs een plekje in zijn Globe Street Team. Binnenkort verschijnt hij in Shadowplayers, een film van de Barça-legende
Rocky Hehakaija
Deze Street Legend had zelf ook graag op het WK Voetbal voor vrouwen willen schitteren, maar een knieblessure maakte daar al jaren geleden korte metten mee. Rocky droomde er als straatvoetbalster trouwens ook van om de 1e vrouw in FIFA Street te worden. ,,Toen ik dit hoorde dacht ik, dit is beter dan een standbeeld'', zegt ze daarover tegen AT5.
Issy 'Hitman' Hamdaoui
Issy staat bekend als de uitvinder van de Aka 3000. Hij is ook een grote naam in de zaalvoetbalwereld. In Nederland voetbalt hij voor FC Marlène. Net als Van Gils is Hamdaoui ook onderdeel van Ronaldinho's Globe Street Team.
Dit bericht bekijken op Instagram

HITMAN 🎬🔥@akkasnapshots

Een bericht gedeeld door Issy Hitman (@issyhitmaain) op