Belgische media zijn toch wel trots, Frankrijk loopt met hoofd in de wolken
i

Proshots

Belgische media zijn toch wel trots, Frankrijk loopt met hoofd in de wolken

admin • 10:13, 11-07-2018 / Laatste Update: 15:25, 07-01-2024

De media in België en Frankrijk zijn na de halve finale (0-1) - uiteraard - verdrietig en trots. En ook daarbuiten werd de voetbalwedstrijd breed uitgemeten.

Het Laatste Nieuws uit België is trots en keek alweer vooruit naar de troostfinale. ,,Tous ensemble, in goeie en minder goeie dagen. Tot de laatste seconde hoopten we alle 11 miljoen op een plek in de finale, maar in de plaats kwamen bittere tranen. Een te vroeg einde van een sprookje waarin jong en oud zó geloofden. Maar zaterdag geeft onze Gouden Generatie ons WK een bronzen randje. Wedden?'' L'Équipe vond dat Frankrijk nu al met het hoofd in de wolken mag lopen.

Lovend

Ondanks de nederlaag tegen Frankrijk zijn de internationale media overwegend lovend voor de Rode Duivels. ,,Dit waren de twee beste landen op het WK. Spijtig dat er eentje moest verliezen'', schreef de Daily Mail.

Zwakke Kev

Bild repte van een zwakke Kevin De Bruyne. ,,Na de goal voor de Fransen liep de Belgische aanvalsmachine niet meer gesmeerd. Dat kwam vooral door spelmaker De Bruyne niet dag had. De Duitse voetballer van het jaar in 2015 speelde uitgerekend in de halve finale zijn slechtste wedstrijd van het toernooi.''

'Beste verdediging ter wereld'

Volgens de Spaanse sportkrant Marca heeft Frankrijk 'de beste verdediging ter wereld.' ,,Met Pavard en Hernandez (allebei pas 22) hebben ze 2 vleugelverdedigers met offensieve impulsen en achter hen staan 2 zeer secure centrale verdedigers met een neus voor goals. Met dit 4-tal zitten de Fransen voor meerdere jaren goed.''