De Graafschap start play-offs met gelijkspel

22:32, 11-05-2015 / Laatste Update: 11:54, 13-12-2023

ALMERE - De Graafschap is de eerste ronde van de play-offs maandag begonnen met een 1-1 gelijkspel bij Almere City FC.

De Graafschap begon in Almere aan de play-offs met een gewijzigde opstelling. De geschorste middenvelder Edwin Linssen werd vervangen door Lion Kaak en verder gaf trainer Jan Vreman rechtsback Nathaniel Will en spits Vincent Janssen een basisplek. Dit ging ten koste van de jonge Bart Straalman en topscorer Jerry van Ewijk.

In de eerste helft kreeg De Graafschap alle gelegenheid van Almere City FC om op te bouwen. De Doetinchemmers domineerden het duel en kwamen na een kwartier op voorsprong. Karim Tarfi schoot een vrije trap met een zwabber achter de weifelende doelman Agil Etemadi: 0-1.

In het resterende half uur in het eerste bedrijf bleef De Graafschap simpel overeind, maar verzuimde score uit te bouwen. Caner Cavlan kreeg na een solo nog de beste kans, maar zijn harde schot werd gekeerd door Etemadi.

Tweede helft
Vijf minuten na rust werd De Graafschap met een zware tegenvaller geconfronteerd toen spits Vincent Janssen ineens een vrije doorgang kreeg en alleen voor doelman Hidde Jurjus uitermate koelbloedig bleef: 1-1. Daarna konden de Superboeren nooit meer het niveau van de eerste helft halen. Almere City FC zette wat eerder druk en was zeker gelijkwaardig. Mamedov schoot te zwak in en De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert schoot bijna in eigen doel. De Graafschap kreeg nog wel twee vrije trappen op een gevaarlijke plek, maar nu had Tarfi het vizier minder scherp afgericht. In de 90e minuut was Lion Kaak nog dicht bij de winnende treffer, maar zijn volley werd gekeerd door Etemadi.

De return in Doetinchem is vrijdag 15 mei om 20.45 uur.

Almere City FC-De Graafschap 1-1 (0-1). 15. 0-1 Karim Tarfi, 50. 1-1 Vincent Janssen
Scheidsrechter: Makkelie.
Aantal toeschouwers: 2.106.
Gele kaart: Receveur, Janssen, Quasten (allen Almere City FC), Tarfi (De Graafschap).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Will (69. Straalman), Propper, Van de Pavert, Cavlan; Tarfi, Kaak, Vida, Lazic (81. Menting); Vermeij, Janssen (59. Van Ewijk).