Duitse teammanager komt met goed nieuws: 'Blessure Özil geen gesprek meer'
i

Pro Shots / Action Images

Duitse teammanager komt met goed nieuws: 'Blessure Özil geen gesprek meer'

admin • 11:10, 08-06-2018 / Laatste Update: 16:32, 12-12-2023

Heel goed nieuws voor iedereen die aankomend WK met een Duitse vlag op zijn wangen staat. Mesut Özil kan komend in Rusland gewoon op volle kracht in actie komen. Dat meldde teammanager Oliver Bierhoff vanmorgen tijdens een persconferentie.

De afgelopen week trainde de middenvelder van Arsenal nog afzonderlijk van de groep, vanwege een knieblessure. Hij sloot zijn seizoen bij The Gunners af met rugklachten en kreeg daar in de oefeninterland tegen Oostenrijk (2-1) ook nog knieproblemen bij.

'Geen gesprek meer'

'Hij heeft al wat sprintjes getrokken op het trainingsveld. Ik ga er daarom vanuit dat deze blessure geen onderwerp van gesprek meer is op het WK'', aldus Bierhoff. ''Toch is het ook weer niet zo dat we deze blessure moeten onderschatten. We willen geen risico nemen.''

Die Mannschaft op het WK

Vrijdagavond speelt Die Mannschaft haar laatste oefeninterland in aanloop naar het WK tegen Saoedi-Arabië. 17 juni begint voor de Duitsers het echte spel. In een poule met Mexico, Zweden en Zuid-Korea moet Duitsland zich naar de volgende ronde zien te knokken.