Goldman Sachs voorspelt winst voor gastland; Italië faalt gigantisch

Goldman Sachs voorspelt winst voor gastland; Italië faalt gigantisch

admin • 22:07, 06-06-2016 / Laatste Update: 04:09, 06-01-2024

Italië gaat een miserabel EK voetbal tegemoet, Frankrijk pakt de titel en Engeland komt in de halve finales. Aldus luidt de voorspelling van investeringsbank Goldman Sachs. De analisten van de bank spitten doorgaans de economische en financiële markten door, maar geven zich bij de grote kampioenschappen ook over aan de voetbalstatistieken. Niet zonder succes, want bij het vorige WK in Brazilië voorspelden ze drie van de vier halvefinalisten goed.

Voor het EK in Frankrijk zijn de beste kaarten dus voor het gastland. De formatie van bondscoach Didier Deschamps heeft 23,1 procent kans op de titel. Italië, bij het EK vier jaar geleden nog finalist, zal er weinig van bakken. Drie gelijke spelen in de groepsfase en slechts 1,5 procent kans op de eindzege.

Wereldkampioen Duitsland heeft ook goede kans op het kampioenschap, namelijk 19,9 procent. Engeland, dat al twintig jaar tevergeefs probeert de halve finales te bereiken van een EK of WK, gaat daar in Frankrijk nu wel in slagen. De Engelsen zullen in de halve finale wel verliezen van titelverdediger Spanje.

Er doen voor het eerst 24 landen mee aan het EK. Goldman Sachs geeft de kleine landen weinig hoop op succes. Wales, Noord-Ierland, IJsland en Albanië hebben minder dan 1 procent kans op de titel.