Heftig! John Obi Mikel over ontvoering vader vlak voor duel: 'Ik was verward'
i

ProShots

Heftig! John Obi Mikel over ontvoering vader vlak voor duel: 'Ik was verward'

Sjors Tanis • 15:58, 03-07-2018 / Laatste Update: 14:56, 05-01-2024

John Obi Mikel speelde de gehele wedstrijd met Nigeria tegen Argentinië (2-1 nederlaag), terwijl hij wist dat zijn vader vlak daarvoor was gekidnapt door ontvoerders. ,,Ik moest een beslissing maken of ik klaar was om te spelen of niet'', vertelt Mikel in een interview met The Guardian.

Mikel hoorde vlak voor het cruciale duel met Argentinië, waar een gelijkspel voldoende was voor een plek in de 8e finale, dat zijn vader ontvoerd was in zuidoost Nigeria. ,,Ze dreigden mijn vader dood te schieten als ik iets zou zeggen tegen de autoriteiten'', zegt de 31-jarige Nigeriaan.

Keuze om toch te spelen, vader vrij

,,Ik speelde terwijl ik wist dat mijn vader vlak daarvoor in handen was van bandieten'', aldus Mikel. ,,Ik moest het trauma onderdrukken.'' Mikel koos er toch voor om in actie te komen voor Nigeria op het WK. ,,Ik was emotioneel afgeleid en ik was verward'', kijkt Mikel terug op de heftige gebeurtenis. Maandagavond laat hoorde Mikel dat zijn vader vrij was, terwijl dinsdag de pot tegen Argentinië was. ,,Helaas ligt mijn vader nu in het ziekenhuis vanwege de mishandelingen'', verwijst Mikel naar de verwondingen die zijn pa overhield aan de ontvoering.

'Kon 180 miljoen Nigerianen niet in steek laten'

Mikel speelde het duel tegen Argentinië om zijn landgenoten niet te laten vallen. ,,Ik wist dat ik die 180 miljoen Nigerianen niet in de steek kon laten. Ik moest het probleem uit mijn hoofd zetten en eerst denken aan mijn land. Ik kon de staf en mensen van de bond er niet eens over vertellen. Alleen een paar close vrienden wisten wat er speelde.''