Man van Bibian Mentel deelt goed nieuws (video)

admin • 16:07, 15-08-2019 / Laatste Update: 12:19, 07-01-2024

Gelukkig maar! Bibian Mentel is donderdag geopereerd aan kanker, dat zich voor de 11e keer in haar lichaam genesteld heeft. En volgens haar man Edwin Spee is de operatie goed verlopen. Het is nog even afwachten, maar de voortekenen zijn volgens hem goed.

Het gaat om kanker in het gebied vanaf de ruggengraat naar boven, ook zat er op nekhoogte weer een tumor, net als lager op de rug. Het was alweer de 11e keer dat er kanker bij de 46-jarige oud-snowboardster geconstateerd werd.

De ingreep was niet zonder risico aangezien een dwarslaesie tot de mogelijkheden behoorde. "Een klein risico en dat mag dus ook echt niet gebeuren, want dan is zelfs ademhalen niet meer mogelijk”, zei haar man Edwin Spee eerder in een Facebook-video.

Alles lijkt goed

Een dwarslaesie lijkt Mentel bespaard te blijven. "Ik heb goed nieuws gekregen”, stelt haar geëmotioneerde man in een nieuwe video. "Alles lijkt goed te zijn. Het is nog even duimen draaien dat Bieb straks ook alles werkelijk goed kan bewegen, maar de arts is heel tevreden. De constructie is vastgezet tot aan de C2 (de 2e halswervel, red.) dus ze zal wel wat meer beweging kwijt zijn. Ze ligt nu bij te komen. Het goede nieuws is dat alles het lijkt te doen. Bedankt voor alle lieve berichtjes. Ik houd jullie op de hoogte.”