Opmerkelijk: 'Robben niet bij beste Oranje-internationals'

Opmerkelijk: 'Robben niet bij beste Oranje-internationals'

Harry Nijland • 13:26, 03-12-2014 / Laatste Update: 12:18, 13-12-2023

ZEIST - Ter ere van het 125-jarige jubileum van de KNVB is de voetbalbond op zoek naar de beste Oranje-international van de laatste 25 jaar. Tussen de vijf genomineerden ontbreken een aantal opvallende namen.

Ronald Koeman, Dennis Bergkamp, Frank de Boer, Philip Cocu en Giovanni van Bronckhorst zijn de ex-internationals die in aanmerking komen voor de eretitel. Deze spelers zijn gekozen door het ex-bestuur van stichting Oranje van de Eeuw, onder voorzitterschap van Johan Cruijff.

Opmerkelijk genoeg hebben zij Arjen Robben te licht bevonden voor de titel. Ook Patrick Kluivert en zijn opvolger als Oranje-topscorer aller tijden, Robin van Persie, zijn buiten de boot gevallen.

Op de website van de KNVB kan iedereen zijn stem uitbrengen op een van de vijf genomineerden. De winnaar krijgt in de vorm van een bronzen standbeeld een plekje in de Oranje Eregalerij. In deze 'beeldentuin' voor het KNVB-kantoor in Zeist staan nu 12 standbeelden van het 'elftal van de eeuw' aangevuld met coach Rinus Michels. In dit elftal is ook een plek voor Edwin van der Sar. Vandaar dat hij bij de nieuwe verkiezing niet is geselecteerd.

https://www.youtube.com/watch?v=c66eDxE8_98#t=41