Sportmoment mei: Polling pakt goud in Bakoe (video)

Sportmoment mei: Polling pakt goud in Bakoe (video)

Harry Nijland • 07:00, 14-12-2014 / Laatste Update: 12:17, 15-01-2024

Judoka Kim Polling werd in april al Europees kampioene in Montpellier. Deze maand wint Polling ook de Grand Slam in Bakoe.

In de finale van de klasse tot 70 kilogram won Polling van de Britse Sally Conway. Halverwege de wedstrijd scoorde Polling een waza-ari, de op één na hoogste score die in een judowedstrijd behaald kan worden. In het onderstaande filmpje is te zien hoe Polling de Britse Conway uitschakelt.

Andere hoogtepunten:

7-05. De Nederlander Anish Giri heeft een eervolle uitnodiging gekregen voor een schaaktoernooi in Noorwegen, Norway Chess. Giri is de Nederlandse titelhouder en speelt onder andere tegen de Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen.

18-05. Pieter Weening wint de negende etappe van de Giro d’Italia. De laatste rit in de Giro die gewonnen werd door een Nederlander was in 2011. Deze stond ook op naam van Pieter Weening.

25-05. Epke Zonderland is Europees Kampioen geworden op het onderdeel rekstok in Bulgarije. Zonderland liet de concurrentie ver achter zich, en won eerder deze dag ook nog brons op het onderdeel brug.