UEFA complimenteert Frankrijk voor veiligheid EK

UEFA complimenteert Frankrijk voor veiligheid EK

admin • 15:10, 05-07-2016 / Laatste Update: 04:07, 08-01-2024

Vijf dagen voor de finale van het EK heeft de Europese voetbalbond UEFA een pluim gegeven aan de Franse organisatie. ,,We hebben tot nu toe heel goed kunnen samenwerken met de autoriteiten in Frankrijk, zeker op het gebied van veiligheid", zei toernooidirecteur Martin Kallen dinsdag in Parijs. ,,Er zijn amper problemen geweest." Is meneer Kallen misschien de eerste week, met voornamelijk rellen, vergeten?

Veiligheid stond voorafgaand aan het EK met stip op één, zeker na de aanslagen van vorig jaar in Parijs. Frankrijk spaarde kosten noch moeite om herhaling daarvan te voorkomen. ,,De politie houdt alles in de gaten wat niet helemaal in orde lijkt", aldus Kallen. Zo werd regelmatig direct actie ondernomen als iemand verdachte auto's of pakketjes zag. ,,Maar tot nu toe bleek het steeds loos alarm."

Rellen

In de eerste week van het EK ging het wel mis in Marseille, waar Engelse en Russische hooligans dagenlang voor problemen zorgden. Ook in de stadions bleken de controles niet waterdicht. Een paar keer werd vuurwerk afgestoken en supporters slaagden erin het veld te betreden.