UEFA gaat beveiliging EK-stadions aanscherpen

UEFA gaat beveiliging EK-stadions aanscherpen

Martijn Baars • 15:27, 12-06-2016 / Laatste Update: 03:56, 07-01-2024

De Europese voetbalbond UEFA gaat de beveiliging binnen de EK-stadions in Frankrijk aanscherpen. De UEFA wil daarmee voorkomen dat rivaliserende supportersgroepen binnen de muren van het voetbalstadion met elkaar op de vuist kunnen gaan.

Russische fans drongen zaterdag in het Stade Vélodrome van Marseille vakken binnen waarin Engelse voetbalsupporters zaten, wat tot vechtpartijen en paniek leidde.

Afschuw

In de aanloop naar de EK-wedstrijd was Marseille dagenlang decor van voetbalrellen. De UEFA sprak daar zijn afschuw over uit. ,,Daarnaast zijn we zeer bezorgd over de incidenten aan het einde van de wedstrijd in het Stade Velódrome'', stond vandaag in een verklaring. ,,Zulk gedrag is totaal onacceptabel en hoort niet thuis in het voetbal.''

De UEFA gaat samen met de Franse autoriteiten extra veiligheidsmensen inschakelen, om te voorkomen dat supportersgroepen binnen de stadions elkaar kunnen opzoeken.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="england" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]