Willem ll laat zich foppen door eersteklasser

23:55, 23-09-2014 / Laatste Update: 14:58, 13-12-2023

VLAARDINGEN - Na competitiezeges op Feyenoord en NAC bleek zaterdageersteklasser Deltasport voor Willem ll een onneembare horde in de tweede ronde van de KNVB beker. De Tilburgers blameerden zich met een 2-1 nederlaag.

Halverwege leidden de amateurs dinsdagavond in Vlaardingen met 1-0. Vrijwel direct na rust kreeg Bruno Andrade een uitgelezen mogelijkheid om voor de gelijkmaker te zorgen, maar vanaf de strafschopstip schoot hij huizenhoog over. Even later werd het alsnog 1-1, toen Ben Sahar een afgemeten voorzet van Jerson Cabral keurig binnenknikte.

Willem ll-keeper Kostas Lamprou voorkwam met een prima reflex de 2-1 van invaller Luigi Nunes een kwartier voor tijd. Daarna nam Willem ll het initiatief en kreeg drie kansen op de 1-2. Die bleven onbenut, waarna een verdwaalde hoge bal in de 92e minuut vanuit een kluwen spelers in het Tilburgse doel belandde. Het was Leon Krznaric die het laatste zetje gaf: 2-1. Vrijwel direct daarna floot scheidsrechter Dieperink voor het einde.