PSV pakt op z'n PSV's een punt tegen Sparta, al is het zwaar onverdiend

BSR/Soccrates Images

admin • 22:49, 02-11-2019 / Laatste Update: 18:16, 05-01-2024

Sparta streed met man en macht voor de winst, maar het mocht niet zo zijn. Cody Gakpo bezorgde PSV in blessuretijd een punt en voorkwam zo een nieuwe nederlaag. Op Twitter zwelt de kritiek op trainer Mark van Bommel inmiddels aan.

PSV voorkomt weliswaar een 3e nederlaag in de eredivisie op rij, maar staat nu wel al 8 punten achter op koploper Ajax.

Op Het Kasteel was de thuisspelende de 1e helft een stuk feller en kwam ook tot meer kansen. De 1-0 kwam na een half uur dan ook niet uit de lucht vallen. Ragnar Ache liet Sparta juichen en hunkeren naar de 3 punten.

Hoewel PSV na de rust met een verdedigende wissel kwam (Boscagli voor Gutiérrez), kwam het toch nog op gelijke hoogte. Michal Sadílek frommelde de bal in de kluts in het doel, maar werd gek genoeg daarna direct naar de kant gehaald. Het leidde tot veel ophef, die een kookpunt bereikte toen Sparta een minuut later alweer voor de 2-1 zorgde. Ditmaal was het Mohamed Rayhi die de bal in de korte hoek laag achter Jeroen Zoet schoot.

Op Twitter ging iedereen op zijn zolderkamertje los en wenste vurig dat Mark van Bommel zijn biezen pakte.

Beide ploegen kregen daarna kansen op een goal, maar zoals gebruikelijk was het PSV die in de slotfase voor de gelijkmaker zorgde. Via Cody Gakpo werd een nieuwe nederlaag en daarmee een crisis afgewend.