Smeets en Knippenborg in EK-selectie
i

Pro Shots

Smeets en Knippenborg in EK-selectie

14:53, 05-09-2014 / Laatste Update: 15:13, 13-12-2023

ENSCHEDE - De regionale handbalsters Martine Smeets (Geesteren) en Lynn Knippenborg zijn door bondscoach Henk Groener opgenomen in de EK-selectie. De vrouwen bereiden zich dit najaar voor op het EK, dat van 7 tot en met 21 december wordt gehouden in Hongarije en Kroatië.

Oranje komt uit in poule C, waar het is ingedeeld met Zweden, Duitsland en Kroatië. De poulewedstrijden worden gespeeld in de Arena Varazdin in Varazdin, Kroatië. Nederland speelt op 8 december tegen Duitsland (aanvang 18.00 uur), op 10 december tegen Zweden (aanvang 18.00 uur) en op 12 december tegen gastland Kroatië om 20.15 uur. Van elke poule gaan na deze wedstrijden de eerste drie door naar de hoofdronde, die van 13 tot en met 17 december wordt gespeeld in Debrecen en Zagreb. 

Ter voorbereiding op dit EK heeft bondscoach Henk Groener begin oktober en eind november een periode waarin hij met het team bij elkaar komt. Op 6 en 7 oktober wordt er met 21 speelsters getraind op Nationaal Trainingscentrum Papendal. Op 8 oktober vertrekt een selectie van 16 speelsters naar Tunesië voor het spelen van een vierlanden oefentoernooi. Tegenstanders zijn Spanje, Zwitserland en het gastland Tunesië. 

Samenstelling selectie:
Marieke van der Wal (HV Virto/Quintus), Tess Wester (VfL Oldenburg), Jasmina Jankovic (Tus Metzingen), Annick Lipman, Jessy Kramer en Lynn Knippenborg (Vipers Kristiansand), Debbie Bont, Kelly Dulfer, Esther Schop en Angela Steenbakkers (SERCODAK/Dalfsen), Ailly Luciano en Yvette Broch (Metz Handball), Laura van der Heijden en Estavana Polman (Team Esbjerg), Nycke Groot (FC Midtjylland), Danick Snelder en Martine Smeets (Thüringen HC), Michelle Goos (Succes Schoonmaak/VOC), Angela Malestein en Isabelle Jongenelen (SG BBM Bietigheim), Sanne van Olphen (Toulon Saint Cyr Var Handball).