Hijs Hokij Den Haag 1ste finalist Final Four

admin • 21:17, 25-02-2017 / Laatste Update: 19:39, 12-12-2023

Hijs Hokij Den Haag heeft de eerste halve finale in de Final Four gewonnen. De Hagenezen waren in Thialf met 4-1 te sterk voor Eindhoven Kemphanen. Joey Oosterveld had een belangrijk aandeel in de overwinning met 2 goals.

Open wedstrijd

De ruim 700 toeschouwers in de Nederlandse schaatstempel kregen een prima potje voorgeschoteld. Met veel kansen over en weer was het aardig vertoeven. Na 18 minuten kon het publiek voor het eerst op de banken. Joey Oosterveld was alert en benutte een rebound van dichtbij. In de 2de periode knokten de Kemphanen zich terug via de Litouwer Nomanovas die op schitterende wijze de verdediging van Den Haag omspeelde.

Wedstrijd beslist

Heel lang kon de ploeg uit Eindhoven niet van de gelijke stand genieten. Nog geen 2 minuten na de wereldgoal van Nomanovas maakte Joey Oosterveld zijn 2de en zetten hij zijn ploeg wederom op voorsprong: 2-1. Stace van Bentem maakte vlak voor het einde van de 2de periode de 3-1.

Flyers Heerenveen en Amstel Tijgers Amsterdam

In het 3de en laatste deel konden de Eindhovenaren niks meer klaarspelen. Jasper Kick maakte een minuut voor tijd aan alle onzekerheid een einde met de 4-1. Hijs Hokij Den Haag speelt zondag de finale tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Flyers Heerenveen en Amstel Tijgers Amsterdam. Deze wedstrijd is vanaf 20:15 live te zien op Sportnieuws.nl