Francesco Bagna helpt Ducati aan constructeurstitel bij MotoGP

Marcel Roes • 17:00, 07-11-2021 / Laatste Update: 20:24, 13-12-2023

Motorcoureur Francesco Bagnaia heeft zijn renstal Ducati aan de wereldtitel bij de constructeurs geholpen in de MotoGP. De 24-jarige Italiaan won in Portimão de Grote Prijs van Portugal, de voorlaatste race van het jaar. Australisch teamgenoot Jack Miller werd 3e.

Wereldkampioen Fabio Quartararo viel uit. De Fransman, die zich eind vorige maand in Misano al verzekerde van de individuele wereldtitel in de koningsklasse, ging met nog 5 rondes te gaan onderuit. Het betekende de eerste uitvalbeurt van Quartararo dit seizoen. 2 rondes voor het einde crashten de coureurs Miguel Oliveira en Iker Lecuona, die in gevecht waren om de 10e plek. Omdat er medische verzorging op de baan moest komen, besloot de wedstrijdleiding de rode vlag uit te hangen en de race stil te leggen.

De stand van dat moment werd gehanteerd als uitslag van de wedstrijd. De van poleposition gestarte Bagnaia, de nummer 2 van het WK-klassement, vierde zijn 3e overwinning van het seizoen.