Herlings wint Grote Prijs van Zwitserland en verstevigt 2e plek

BELGA

Trevor Wagener • 20:35, 13-08-2017 / Laatste Update: 04:23, 07-01-2024

Motorcrosser Jeffrey Herlings is tijdens de Grote Prijs van Zwitserland in de MXGP-klasse dagwinnaar geworden. De Brabander eindigde in de 1e manche nog als 6e, maar won met machtsvertoon de 2e manche. Hij behaalde net als de Fransman Gautier Paulin 40 punten, maar mocht dankzij zijn zege in de 2e manche zich de winnaar noemen.

Dankzij de WK-punten staat de 22-jarige Herlings na de 15e grote prijs van het seizoen nog steviger op de 2e plaats in het klassement. De Belg Clément Desalle, die voor de Grote Prijs van Zwitserland nog 3e stond, verloor die klassering aan Paulin. Leider blijft de Italiaan Antonio Cairoli, die al acht keer het wereldkampioenschap op zijn naam schreef.

Motorcrosser Jeffrey Herlings wint Grand Prix van Zwitserland in #MXGP . 🏍️🏆Gefeliciteerd! #NLwint #MXGPSwitzerland pic.twitter.com/1uzI6IYmMM

— TeamNL🇳🇱 (@TeamNLtweets) 13 augustus 2017

Hop-hop-Hoff!

De andere Nederlander, Glenn Coldenhoff eindigde in Frauenfeld op de 15e en 9e plaats. In het algemeen klassement bezet Coldenhoff plek 11.