Lorenzo peert hem bij Yamaha met winst in laatste race

admin • 16:13, 13-11-2016 / Laatste Update: 06:47, 05-01-2024

Jorge Lorenzo heeft een prima afscheid geregeld bij het team van Yamaha. De Spaanse wereldkampioen van vorig jaar won sinds mei al geen wedstrijd meer, maar uitgerekend in de laatste race van het seizoen was hij geweldig in vorm. Lorenzo startte in Valencia vanaf pole-position en won gemakkelijk.

De strijd om plek 2 was een stuk leuker. Liefst 4 mannen vochten om de 'best of the rest'-plek en dat duurde ronden lang. Wereldkampioen Marc Marquez (Honda) won de strijd, voor Andrea Iannone op de Ducati. Iannone maakt volgend seizoen bij het Italiaanse team plaats voor Lorenzo. Valentino Rossi eindigde als 4e.

Moto3

Ook in de Moto3 is het seizoen afgelopen. Bo Bendsneyder werd in Valencia 13e en sprokkelde zo weer wat punten voor het kampioenschap bij elkaar. De Rotterdammer is met 78 punten als 14e geëindigd in het kampioenschap. Volgend jaar wil hij ongetwijfeld weer wat beter scoren, zodat hij in 2018 mogelijk promotie naar de Moto2 kan maken.