Jeffrey Herlings moet bij 1e manche in Valkenswaard zege aan Gajser laten
i

Linda Derksen

Jeffrey Herlings moet bij 1e manche in Valkenswaard zege aan Gajser laten

Sjors Tanis • 15:21, 08-03-2020 / Laatste Update: 21:54, 04-01-2024

Tim Gajser heeft de 1e manche van de GP van Valkenswaard gewonnen. De Sloveen, die aan een kansloze missie leek te beginnen na op zaterdag uit te vallen, sloeg zijn slag in de openingsronde.

Gajser komt bijzonder goed voor de dag in Valkenswaard.

Goed in zand

Waar de wereldkampioen normaal gezien geen grote fan is van het Valkenswaardse zand, heeft hij het dit weekend uitstekend naar zijn zin. Op zaterdag was hij al onderweg naar de kwalificatierace toen hij uitviel met een kapotte motor, maar in de eerste manche op zondag zette hij dat meer dan recht.

Gajser countert versnelling Herlings

De Honda-rijder zat gelijk bij de beste 10 en kon vervolgens al snel voorbij aan Jorge Prado en Jeffrey Herlings, wie als snelsten door de 1e bochtencombinatie gingen. Daarna sloeg hij een enorm gat met Herlings, van wie niet duidelijk was of hij niet harder kon of simpelweg niet harder wilde. Uiteindelijk was er wel een versnelling, maar kon Gajser die counteren.

Arminas Jasikonis werd 3e, voor Jorge Prado, Gautier Paulin en Clement Desalle. 9-voudig wereldkampioen Tony Cairoli eindigde als 7e, voor Jeremy van Horebeek. Glenn Coldenhoff reed knap terug naar een 9e positie na een ongelukkige valpartij in de 1e manche. Daarmee eindigde hij vlak voor Brian Bogers, die een uitstekende wedstrijd reed. Lars van Berkel werd 19e.

Geerts wint MX2, Van de Moosdijk heeft het lastig

Opnieuw was het Jago Geerts die de tegenstand overklaste in de MX2-klasse. De Vlaamse houder van de rode plaat moest zich wel naar voren vechten, maar liep daarna ook stevig uit. Roan van de Moosdijk kende een moeilijke wedstrijd. Na een matige start reed hij nog sterk richting de top-5, maar in de slotfase viel hij terug naar de 10e plaats.