Deze boogschutter zonder handen maakt de bruutste grappen

15 januari 2020

Getty

Matt Stutzman is een boogschutter zonder handen. Hoe de Amerikaan dan schiet? Simpel: met zijn voeten. En ook met zijn grapjes raakt hij de roos.


De winnaar van zilver op de Paralympics 2012 werd gevraagd welke sport hij zou doen als hij geen boogschutter zou zijn. Zijn antwoord? "Armworstelaar".

Excuus
Wat kan de boogschutter zonder armen verder allemaal? "Nou, eigenlijk kan ik vrij veel. Behalve afwassen, stofzuigen en luiers verschonen. Ja, dat kan ik wel, maar ik gebruik mijn handicap als smoes om het niet te doen."

Voeten
Wat anderen met hun handen doen, dat doet Stutzman met zijn voeten. "Ik scheer met mijn voeten. Ik rijd er auto mee en ik eet ermee", legt hij uit aan Associated Press."Ik kan ook eetstokjes gebruiken met mijn voeten. Maar ik knoei behoorlijk!"

Niet zeiken
Hij wil goud halen bij de Paralympics in Tokio. "Zoveel mensen mankeren niets en denken toch dat ze het heel zwaar hebben. Dat zit me dwars. Als ik de hele dag zou zitten niksen, zou ik daar een goed excuus voor hebben. Maar als je gezond bent, kom dan van je luie reet af en maak wat van je leven!" Klare taal!