🎥 | Slotrace Formule E: Nyck de Vries 2de achter winnaar Stoffel Vandoorne

13 augustus 2020

Nyck de Vries heeft in de laatste race van de Formule E van dit seizoen zijn eerste podiumplek behaald. De Fries eindigde in de E-Prix van Berlijn als tweede in zijn elektrische Mercedes. Zijn Belgische teamgenoot Stoffel Vandoorne won de laatste race. Robin Frijns haalde het einde van de slotrace niet. De Limburger moest vlak voor het einde met technische problemen de pitstraat in.


Het kampioenschap van de elektrische sportwagens was 2 races voor het einde al beslist. De Portugees António Félix da Costa had toen al zo’n grote voorsprong in punten, dat hij niet meer was te achterhalen. Het was zijn eerste wereldtitel ooit.

Berlijn
De Formule E reed vanwege corona de laatste 6 races in een tijdbestek van 9 dagen op een speciaal aangelegd en afgeschermd circuit op luchthaven Tempelhof in Berlijn. De Vries was in 2 races als 4de gefinisht, maar na de 6de en laatste race stapte hij op het podium.

Hij dankte zijn 2de plaats aan een fraaie inhaalactie tegen het einde van de race bij de Zwitser Sébastien Buemi. “Die actie was perfect”, vond ook De Vries na afloop. “Ik zat al vaak dicht bij het podium en dan is het bijzonder bevredigend dat het in de laatste race nog lukt.”