Hockeysters gaan om olympisch goud strijden tegen aartsrivaal Argentinië

REUTERS

Marcel Roes • 15:47, 04-08-2021 / Laatste Update: 05:37, 05-01-2024

Argentinië is vrijdag (12.00 uur Nederlandse tijd) de tegenstander van de Nederlandse hockeyers in de finale van de Olympische Spelen. De Argentijnen versloegen in de halve finale India, het team van coach Sjoerd Marijne, met 2-1.

Al in de 2e minuut van de partij kwam India, dat met coach Marijne verrassend de halve finale van het olympisch toernooi bereikte, op voorsprong tegen Argentinië: Gurjit Kaur benutte een strafcorner. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de druk van de Argentijnen groter en via Noel Barrionuevo (strafcorner) werd het in de beginfase van het tweede kwart weer gelijk: 1-1.

2-1

Met die stand gingen beide teams pauzeren in Tokio. 7 minuten na de hervatting zette Barrinuevo na een nieuwe strafcorner haar 2e treffer én de 2-1 voor Argentinië op het scorebord. India gaf in de slotfase alles voor de gelijkmaker, maar zonder succes, waardoor het avontuur van coach Marijne met India op de Spelen eindigt in de halve finales.

Goud

Argentinië is de tegenstander van Nederland in de strijd om de gouden medaille. Op de Olympische Spelen van Londen in 2012 was Argentinië ook de tegenstander van Nederland in de eindstrijd. Nederland won destijds met 2-0 en greep zo goud.