Mega oranje mascotte zou kind hebben neergehoekt, politie doet onderzoek

24 januari 2020

BSR Agency
Gritty-mascotte-mishandeling-politie-onderzoek

Een wel heel bijzonder verhaal uit de Verenigde Staten. Daar is de politie namelijk een onderzoek gestart naar de mascotte van de ijshockeyers van de Philadelphia Flyers. De ruim 2.5 meter grote oranje mascotte zou tijdens een meet-and-greet namelijk een 13 jarig jochie "zo hard als hij kon hebben geslagen."


De vader van het ventje heeft eerst nog geprobeerd om de zaken gewoon buiten de publiciteit op te lossen met de NHL-ploeg uit Philadelphia, maar die club liet niets van zich horen. Vandaar dat de politie er nu bij is gehaald, meldt The Sun.

Volgens vader Chris Greenwel nam mascotte Gritty een aanloop, om zijn zoon vervolgens tegen de grond te hoeken. "Van te voren wilde mijn zoon met Gritty op de foto. Daarom tikte hij de mascotte zo'n 3 keer op zijn hoofd. Een licht tikje. Maar zonder op de foto te kunnen. Daarna liep mijn zoon weg en toen hij 5 meter verderop was, stormde Gritty opeens op hem af."

'Gewond'
Nadat de schade werd opgemeten, bleek dat het ventje een kneuzing aan zijn wervelkolom had. Daarvoor moet hij worden behandeld. De kosten van die behandeling zouden in een ideale wereld dus worden vergoed door de NHL-club uit Philadelphia. Maar die zwijgt in alle talen. Het enige dat zij nog probeerden, is de vader het nieuws stil te laten houden door hem all-you-can-drink pasjes te geven voor de rest van het seizoen. Daar trapte hij niet in. Vandaar dat de politie nu onderzoek doet, om te kijken of de Flyers verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het incident. Wordt vervolgd!