Stanley Cup-play offs: Speelschema tweede ronde bekend na overwinning Washington

AFP

Bart van der Wijst • 15:48, 24-04-2017 / Laatste Update: 07:30, 08-01-2024

Washington Capitals heeft als laatste team de tweede ronde van de NHL-play offs bereikt. Zondagavond was het team uit de hoofdstad van de Verenigde Staten te sterk voor Toronto Maple Leafs. Het werd in Canada 1-2 voor de bezoekers, die zodoende de 'best-of-7'-serie winnend afsloten. Door de overwinning kwam Washington op 4-2.

Even leek Maple Leafs er met de overwinning vandoor te gaan in eigen huis. In het derde kwart was het Auston Matthews die voor het openingsdoelpunt zorgde. Met nog ruim 7 minuten te spelen in het laatste kwart maakte Marcus Johansson gelijk. In overtime besliste de Zweed het duel namens Washington, dat doelman Braden Holtby ook mocht bedanken. Hij maakte 37 reddingen tijdens het duel.

Speelschema tweede ronde

Door de overwinning van Washington Capitals - en die van Ottawa Senators eerder op de avond - is het speelschema voor de tweede ronde van de NHL-play offs bekend. Titelhouder van de Stanley Cup, Pittsburgh Penguins, neemt het op tegen Washington Capitals. Verliezend finalist San Jose Sharks is niet meer van de partij, zij verloren van Edmonton Oilers. Dat neemt het in de volgende ronde op tegen Anaheim Ducks.