Tampa Bay Lightning doet wat terug in Eastern Conference Final

AFP

Bart van der Wijst • 09:11, 16-05-2018 / Laatste Update: 02:40, 07-01-2024

De spanning in de Eastern Conference Final is weer helemaal terug. Afgelopen nacht won Tampa Bay Lightning namelijk van Washington Capitals (4-2), waardoor de stand in de best-of-seven serie is teruggebracht naar 1-2. Vrijdag is de volgende ontmoeting.

Tampa Bay, dat 2 keer scoorde met een man meer situatie, mag Victor Hedman bedanken voor de zege. Hij was goed voor 1 goal en 2 assists.

Sterk 2de kwart

Steven Stamkos opende na bijna 14 minuten in het eerste deel van de wedstrijd de score. Vervolgens brak een sterke 2de periode aan voor de thuisploeg. Al na 5 minuten stond het 3-0 door goals van Nikita Kucherov en Hedman. Brett Connolly deed namens Washington Capitals wat terug, maar nog voor het 3de kwart scoorde Brayden Point: 4-1.

Tevergeefs probeerden de Capitals op zoek te gaan naar een aansluitingstreffer. Die kwam er wel, maar pas vrij laat. Evgeny Kuznetsov zette 3 minuten voor tijd de 4-2 op het scorebord.