LeBron James over NBA-koploper: ‘In computerspelletjes speelden we nooit met Utah Jazz, echt nooit’

5 maart 2021

AFP

Hoewel Utah Jazz dit seizoen de best presterende ploeg in de NBA is, werden de 2 spelers van de club die zijn geselecteerd voor de All Star Game pas als laatsten gekozen bij het samenstellen van de teams. LeBron James, de captain van Team LeBron, deelde zelfs een sneer uit naar Utah Jazz.


Aan het einde van de draft waren alleen Donovan Mitchell en Rudy Gobert nog over. Mitchell en Gobert gaan met Utah Jazz aan kop in de NBA, met 27 overwinningen tegenover pas 9 nederlagen. ,,Ze hebben de beste resultaten dit seizoen, maar hun 2 beste spelers blijven als laatste over”, stelde oud-basketballer Charles Barkley, die de ‘draft’ op tv analyseerde, enigszins verbaasd vast. ,,Dit is laster, dit is laster Amerika.”

Computerspelletjes
Kevin Durant, die het zondag met Team Durant in Atlanta opneemt tegen Team LeBron, koos voor Mitchell. Dat betekende dat Gobert automatisch in het team van James terecht kwam. De 36-jarige superster van de NBA zei dat het niet zozeer te maken heeft met de kwaliteiten van Mitchell en Gobert dat ze als laatsten werden gekozen, maar met de geringe populariteit van hun team. ,,Jullie moeten begrijpen dat toen wij vroeger computerspelletjes speelden, we nooit met Utah Jazz speelden. Zelfs niet toen daar grootheden als Karl Malone en John Stockton speelden. Echt nooit.”

De startende ploeg van Team LeBron bestaat naast de captain uit Giannis Antetokounmpo, Stephen Curry, Luka Doncic en Nikola Jokic. Durant, die zelf vanwege een hamstringblessure niet kan meedoen, laat Kyrie Irving, Joel Embiid, Kawhi Leonard, Bradley Beal en Jayson Tatum beginnen.