Noor Filip Ingebrigtsen pakt Europese titel

AFP

admin • 16:18, 09-12-2018 / Laatste Update: 19:08, 04-01-2024

Na 4 jaar is de Europese titel veldlopen bij de mannen eens niet naar een Turk gegaan. De Noor Filip Ingebrigtsen won de cross over 10.300 meter in Safaripark Beekse Bergen.

De Noor trok in de laatste ronde hard door en wist zich in de laatste meters los te maken van de Belg Isaac Kimeli. De Turk Aras Kaya, winnaar van het goud in 2016, moest genoegen nemen met de bronzen plak. De Turkse titelverdediger Kaan Kigen Özbilen eindigde als 4e.

Drassig

Michel Butter en Khalid Coukoud speelden geen rol van betekenis op het drassige parcours. De Nederlandse troeven eindigden ver buiten de top tien op respectievelijk de 28e en 38e plaats.

Jakob

Filip is de oudere broer van Jakob Ingebrigtsen, die eerder op de dag won bij de junioren. De pas 18-jarige Jakob is eigenlijk sneller dan Filip, want hij won afgelopen zomer goud bij de grote mannen op zowel 1500 als 5000 meter bij de EK baanatletiek in Berlijn.