🎥 | Hattrick Richarlison helpt titelverdediger Brazilië op Spelen langs Duitsland

Sjors Tanis • 17:29, 22-07-2021 / Laatste Update: 16:46, 05-01-2024

Brazilië heeft de 1e groepswedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. Richarlison was tegen Duitsland de grote uitblinker met een hattrick: 3-2.

De aanvaller van Everton maakte 3 goals in het 1e halfuur.

Heerlijke assist Antony

In de 7e minuut opende Richarlison de score na een prachtige assist van Ajax-speler Antony. Ook in de 22e en 30e minuut was Richarlison trefzeker. Vlak voor rust verzuimde Brazilië zelfs op 4-0 te komen: Matheus Cunha miste een penalty.

Duitsland doet met 10 man wat het kan

De Duitsers leken hoop te hebben gekregen na de misser van Cunha. In de 57e minuut scoorde Nadiem Amiri. Ondanks een rode kaart voor Maximilian Arnold werd het ook nog 3-2. In de 83e minuut zorgde Ragnar Ache (oud-speler van Sparta) voor de aansluitingstreffer. Diep in blessuretijd besliste invaller Paulinho echter het duel: 4-2 voor titelverdediger Brazilië.

Herhaling finale 5 jaar geleden

Brazilië-Duitsland was een herhaling van de olympische finale van 2016 in Rio de Janeiro. Toen wonnen de Brazilianen na strafschoppen. In de reguliere speeltijd werd het destijds 1-1.