IOC heeft rotsvast vertrouwen: ‘206 olympische comités willen dat de Spelen doorgaan’

23 januari 2021

EPA

Alle olympische comités van de 206 landen die zich bij het Internationaal Olympisch Comité aangesloten hebben, kijken unaniem uit naar de Spelen in Tokyo komende zomer. Ze zijn volgens voorzitter Thomas Bach vastberaden het evenement te laten doorgaan.


Dat zei de IOC-voorzitter in een videoboodschap exact 6 maanden voor aanvang van het evenement. "6 maanden voor de Spelen kijkt de hele olympische beweging uit naar de openingsceremonie op 23 juli", zei Bach.

Spelen gaat niet door?
De Duitser vond het nogmaals noodzakelijk zijn vaste geloof dat de Spelen doorgaan uit te spreken na een publicatie in de gezaghebbende Britse krant The Times . Daarin zei een lid uit de Japanse regeringscoalitie dat Japan achter gesloten deuren al heeft besloten dat de Spelen in Tokyo vanwege de coronapandemie niet doorgaan.

Licht aan het einde van de tunnel
"Ik heb met alle 206 nationale olympische comités van de wereld gesproken en ze zijn allemaal volledig toegewijd en kijken uit naar de Spelen. We genieten de volledige steun van de Japanse regering. Iedereen is echt vastbesloten om van deze Olympische Spelen het licht aan het einde van de tunnel te maken", aldus Bach.