Skeletonster Kimberley Bos gaat voor 2e keer naar de Winterspelen

26 november 2021

AFP

Kimberley Bos doet in februari 2022 voor de 2e keer mee aan de Olympische Winterspelen. Vrijdag eindigde de 28-jarige Bos als 2e in de skeletonwereldbeker in Innsbruck. Vorig weekend werd ze ook al 2e op dezelfde baan.


Bos heeft nu voldaan aan de olympische eis voor een klassering: 2 keer in de top 8. Ze moet er nu alleen nog voor zorgen dat ze in januari in de eindstand van de wereldbeker in de top 25 staat. Dat is normaal gesproken een formaliteit. "Alleen als ze nu geen races meer zou doen, kan ze misschien nog buiten de top 25 vallen. Maar dat is onrealistisch natuurlijk", liet technisch directeur Vincent Kortbeek van de Bob- en Sleebond Nederland weten.

Bos eindigde ook tijdens de 2e wereldbeker achter Europees kampioene Elena Nikitina uit Rusland. Na 2 runs bedroeg het verschil slechts 0,20 seconde. De Italiaanse Valentina Margaglio belandde op de 3e plaats, op 0,45 van de winnares.

Klassement
In het wereldbekerklassement heeft Bos een achterstand van 30 punten op de Russin. De volgende wereldbeker is volgende week vrijdag in het Duitse Altenberg.

Vorig jaar eindigde Bos met 5 podiumplaatsen als derde in het eindklassement van de wereldbeker. Tijdens haar olympische debuut bij de Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea belandde ze op de 8e plaats.