Spruce Meadows: Beezie Madden in 1 klap ‘miljonair’, Nederlanders presteren ook top

8 september 2019

Archieffoto AFP

Beezie Madden heeft zondagavond de Grote Prijs van Spruce Meadows in Canada gewonnen. De Amerikaanse amazone was met haar paard Darry Lou de enige die in deze prestigieuze springwedstrijd geen balk uit de lepels gooide. Spruce Meadows is onderdeel van de Rolex Grand Slam, een serie springwedstrijden van de grootste concoursen ter wereld, met mega veel prijzengeld.


Madden won in Calgary 1 miljoen Canadese dollars. Dat is ruim 600.000 euro. Toch lekker! De beste Nederlander was Willem Greve. De springruiter werd met Zypria S knap 6de. Landgenoot Frank Schuttert werd met zijn paard Queensland E 8ste.

De Rolex Grand Slam concoursen zijn een van de zwaarste springparcoursen die er bestaan. Combinaties moeten eerst 1 ronde doen en alleen de beste 12 mogen door naar de 2de omloop. Die is nog iets moeilijker. Als er dan nog altijd combinaties foutloos zijn, komt er een allesbeslissende barrage. Dat was op Spruce Meadows niet nodig, want Beezie Madden incasseerde alleen 1 tijdfout. Nummer 2 Rowan Willis kreeg 4 strafpunten.