Volleybalsters verliezen tegen VS voor het eerst op World Cup

18 september 2019

BSR Agency

De Nederlandse volleybalsters hebben bij het toernooi om de World Cup in Japan hun eerste nederlaag geleden. Het team van de Verenigde Staten was in Hamamatsu in drie sets te sterk voor de Oranje-vrouwen: 25-23, 25-18, 25-19.


Nederland was het belangrijke toernooi begonnen met 3 overwinningen met als uitschieter de 3-0 van maandag tegen Brazilië, de nummer vier van de wereld.

Nederland staat zevende op de wereldranglijst. Team USA, dat Nederland in Rio 2016 van olympisch brons afhield, is de nummer drie van de wereld. Het verschil uitte zich in de cijfers en in de tijd die de Verenigde Staten nodig hadden om hun vierde zege te boeken. Na ruim een uur en een kwartier was het bij het eerste wedstrijdpunt gedaan.

Donderdag volgt opnieuw een lastige klus. Dan is wereldkampioen Servië de tegenstander.

Volleybaldames on Twitter


Helaas, Team USA was vandaag duidelijk te sterk voor ons: 3-0 (25-23, 25-18, 25-19). Morgenvroeg, om 04.00 uur Nederlandse tijd, spelen we tegen wereldkampioen Servië #LetsGoOrange #TeamNL #FIVBWorldCup


Volleyball World on Twitter


Great rally between the Dutch & USA ...not much between these 2 teams! #FIVBWorldCup LIVE & replays on https://t.co/h8HflqMzDF All World Cup info in https://t.co/fajcqoKE3N #ingame @Volleybaldames @usavolleyball @JPN_Volleyball https://t.co/epaqo6Fh0u