Nederlandse waterpolosters op zoek naar nieuwe bondscoach: Arno Havenga stopt

13 augustus 2021

Getty
nederlandse-waterpolosters-op-zoek-naar-nieuwe-bondscoach-arno-havenga-stopt

Arno Havenga stopt per 1 oktober als bondscoach van de Nederlandse waterpolosters. De 46-jarige Rotterdammer vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Havenga was liefst 15 jaar betrokken bij de selectie, waarvan de laatste 8 jaar als hoofdcoach.


Oranje eindigde op de Olympische Spelen in Tokio onder zijn leiding als 6e.

'Beter dat er een nieuwe coach komt'
"Voor mij was al snel na de Olympische Spelen duidelijk dat ik niet langer als bondscoach door wil", licht Havenga toe. "Voor het team is het beter dat er voor de volgende cyclus op weg naar Parijs een nieuwe coach komt. Ik kijk tevreden en met ontzettend veel plezier terug op de 15 jaar dat ik in verschillende functies bij het programma van de waterpoloploeg betrokken was. In die periode hebben we diepe dalen en hoge pieken meegemaakt, maar de mooie herinneringen en warme banden met speelsters en begeleiders overheersen."

Havenga, die als speler 2 keer aan de Olympische Spelen deelnam, werd in 2006 teammanager van de waterpolosters en speelde met zijn kennis en ervaring een belangrijke rol in het winnen van de gouden medaille bij de Spelen in Peking in 2008. Daarna werd hij assistent-coach en in 2013 nam hij de functie van bondscoach over van Mauro Maugeri. Havenga won met Oranje zilver op het WK van 2015, zilver op de EK's van 2014 en 2016 en goud bij het EK in 2018.