Wereldkampioen Polen maatje te groot voor volleyballers

BSR Agency

admin • 19:32, 15-09-2019 / Laatste Update: 16:11, 07-01-2024

Na 2 overwinningen (op Montenegro en Oekraïne) zijn de volleyballers op het EK tegen een verwachte nederlaag aangelopen. Wereldkampioen Polen was in 3 sets een maatje te groot voor de ‘Lange Mannen’ van bondscoach Roberto Piazza: 19-25, 18-25, 19-25.

Nederland wist vooraf dat het een bijzonder lastige opgave zou worden tegen Polen. Het land dat de laatste 2 wereldkampioenschappen won en de grote favoriet is voor de Europese titel oefende dit jaar 2 keer tegen TeamNL. De Nederlandse volleyballers wisten daarin slechts 1 set te winnen.

Nu geen set

Dat was de ploeg van bondscoach Roberto Piazza niet gegund. In de afgeladen evenementenhal zagen de vele Poolse supporters dat hun land pas in de 3e set in de problemen kwam. Onder aanvoering van topscorer Nimir Abdel-Aziz (19 punten) nam Nederland een voorsprong van 3 punten. Halverwege de set schakelde Polen bij en won alsnog.

Oranje, dat de eerste 2 groepswedstrijden won op het EK, speelt dinsdag de 4e wedstrijd in poule D. Estland is dan de tegenstander.

Mega-rally! Helaas weet @wllfredo het af te maken voor Polen.#EuroVolleyM #TeamNL pic.twitter.com/VEkeffQXE0