Mooi: Australische rugbyspelers gaan kaal voor teamgenoot met kanker

Mooi: Australische rugbyspelers gaan kaal voor teamgenoot met kanker

admin • 12:13, 18-08-2016 / Laatste Update: 01:53, 06-01-2024

Christian Lealiifano is een Australische rugbyspeler en zeker niet de minste. Hij mocht al 19 keer aantreden voor Australië op het internationaal toneel. Hij is ook kapitein van de Brumbies, een van de beste ploegen van het zuidelijk halfrond. Twee weken geleden ontdekte hij dat hij leukemie (bloedkanker) heeft.

Al snel kwamen er massale steunbetuigingen voor de 28-jarige speler. De spelers van de Australische nationale ploeg verzamelen nu om zich voor te bereiden op hun wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. En wat blijkt? Sommigen zijn wel heel ver gegaan om hun steun voor de center te betuigen.

Kaalgeschoren

Superster David Pocock, Matt Giteau en Matt Toomua kwamen kaalgeschoren toe op training. Het was niet de enige steun die de speler kreeg. Toomua vroeg vorige week toestemming om het trainingskamp van de Wallabies 'even' te verlaten en reed vervolgens vier uur naar het zuiden om zijn ploeggenoot te bezoeken in het ziekenhuis. Hopelijk geven dit soort gebaren steun aan Lealiifano tijdens zijn strijd met de ziekte.

Sharing a laugh with my roommate for the week, @m.toomua before training. 📷: @wallabies @stu_walmsley #wallabies #tweet #dpfb

Een foto die is geplaatst door David Pocock (@davidpocock) op