Fans van Sven Kramer kunnen comeback vergeten: ‘Ik heb even geschaatst en dat viel behóórlijk tegen’

17 september 2022

ProShots

Na de Olympische Winterspelen 2022 nam Sven Kramer afscheid van het profschaatsen. Maar goed ook, want in het huis van de Fries was er toch geen plek meer voor alle bekers, medailles en andere onderscheidingen die hij bij elkaar schaatste. Inmiddels is Kramer directeur bij de schaats- en wielerploeg Jumbo-Visma.


De 35-jarige schaatslegende sprak met De Telegraaf over zijn nieuwe rol en het leven als ex-topsporter. Om maar meteen het slechte nieuws te melden voor fans die stiekem hoopten op een come-back: dat gaat niet gebeuren. "Toevallig heb ik vorige week even geschaatst en dat viel behóórlijk tegen", zei Kramer.

Skiën, golf, kitesurfen
De 30-voudig wereldkampioen kon na zijn schaatsloopbaan naar hartelust andere sporten uitproberen.

"Ik ben voor het eerst in 20 jaar weer gaan skiën, doe veel aan kitesurfen en heb onlangs mijn golfvaardigheidsbewijs gehaald. Je komt in andere werelden terecht, leert nieuwe mensen kennen en verruimt je blik."

Groei
Over zijn nieuwe job (directeur business development bij Team Oranje, de organisatie boven Jumbo-Visma) vertelde hij dit: "Dankzij mijn verleden zal mijn focus in eerste instantie meer liggen op het management en de zakelijke ondersteuning van de schaatsploeg dan op de wielertak. Ook zal ik me gaan inzetten voor de verdere groei van de organisatie."