Schulting en Van Ruijven goed genoeg voor finale 500 meter

12 januari 2019

ANP

Suzanne Schulting heeft zich na haar gouden 1500 meter ook nog eens geplaatst voor de finale van de 500 meter op de Europese kampioenschappen shorttrack in Dordrecht. De sportvrouw van het jaar liet zich niet verrassen en plaatste haar schaats als 2e over de streep. 


Lara van Ruijven is er ook bij in de eindstrijd. Ze werd in haar halve finale 1e en zag haar landgenoot Yara van Kerkhof (5e en laatste) de slag missen.

Programma
Schulting en Van Ruijven schaatsen later vandaag de finale van de 500 meter. In Dordrecht zijn de Poolse Natalia Maliszewska en de Italiaanse Martina Valcepina de concurrenten.

De Laat mist finale
Itzhak de Laat is er niet in geslaagd de finale te halen van de 500 meter op de EK shorttrack in Dordrecht. In de halve finale werd hij achter de Hongaar Sandor Shaolin Liu en de Fransman Sebastien Lepape 3e. De Laat mag daardoor wel in actie komen in de B-finale.

De Laat veroverde een plekje in de halve finale door zijn landgenoot Daan Breeuwsma voor te blijven in de kwartfinale. Dylan Hoogerwerf wist zich in een andere heat ook niet te plaatsen voor de halve eindstrijd.