Sven Kramer neemt na de Winterspelen groots afscheid van het schaatsen

20 mei 2021

ANP

Sven Kramer treedt na de Olympische Winterspelen van Peking toe tot de directie van Team Oranje, de organisatie waartoe de schaats- en de wielerploeg van Jumbo-Visma behoren. De 4-voudig olympisch kampioen zegt dat in een interview met het fietsmagazine Bicycling, waar oud-wielrenner Laurens ten Dam hoofdredacteur is.


"Ik ga er nog niet te veel over zeggen. De komende tijd zal de verdere invulling nog doorgesproken moeten worden”, zegt de 35-jarige Fries. "Ik weet waar ik voor sta. Dat is dat de sportieve zaken voor 100 procent geregeld moeten zijn als je presteren wil en ik wil het managen onder de knie krijgen. Ik denk dat ik in het directieteam van toegevoegde waarde kan zijn.”

Zwart gat
Kramer werkt eerst nog toe naar de Olympische Spelen in februari volgend jaar. Daarna begint zijn managerscarrière. Hij zal dan samen met Richard Plugge, Merijn Zeeman en Jac Orie deel uitmaken van de directie van Team Oranje. "Het is voor mij gevoelsmatig nog ver weg. Eerst volgend jaar nog knallen in Peking. Daarna is er een groot afscheid in het Olympisch Stadion en dan begint mijn toekomst. Ik ben niet bang voor het beruchte zwarte gat. Ik zie voldoende uitdagingen bij Team Jumbo-Visma. Ik sluit niet uit dat er daar meer sporten bijkomen”, aldus Kramer.