Sven Kramer wil op Olympische Spelen nog 1 keer voor goud gaan: ‘Denk oprecht dat het kan’

1 oktober 2021

Getty
sven-kramer-wil-op-olympische-spelen-nog-1-keer-voor-goud-gaan-ik-denk-oprecht-dat-het-kan

Sven Kramer wil na 2 moeizame seizoenen nog 2 keer pieken in wat wellicht zijn laatste seizoen als schaatser is. Definitief wilde hij tijdens de presentatie van schaatsteam Jumbo-Visma in Den Bosch nog niet zeggen of dit olympische jaar echt zijn laatste is.


"Het is best aannemelijk, maar ik heb nu niet zo veel zin om daar heel erg mee bezig te zijn. Ik wil gewoon goed zijn over 3 maanden en dan hoop ik naar de Spelen te gaan en dat ik daar een mooi slotakkoord kan neerleggen."

Vertrouwen
De 35-jarige Fries heeft als doel nog een keer voor het hoogste te gaan en ziet die missie als spannend en uitdagend. "Als ik geen kansen daarop had gezien, dan was ik hier nu niet geweest", zei hij enkele weken voordat het nieuwe schaatsseizoen eind oktober start met de NK Afstanden. Het moet uitmonden in succes op de Spelen van Beijing in februari. "Ik denk oprecht dat het kan."

Vaccinatie
Om daar te kunnen presteren zijn atleten vrijwel genoodzaakt om zich te laten vaccineren, omdat niet-gevaccineerde atleten volgens de regels in China 3 weken in quarantaine moeten. Dat staat volgens de schaatser goed presteren tijdens de Spelen in de weg. "Stel dat je je niet zou willen vaccineren, waar ik overigens geen voorstander van ben. Het lijkt me niet handig om 3 weken in quarantaine te gaan en dan te denken dat je kans maakt op olympisch goud."