Verbij profiteert van diskwalificatie Nuis: ‘Rot voor hem, maar regels zijn regels’

11 januari 2019

ANP

Kai Verbij had zich bij de EK sprint in Collalbo al een beetje neergelegd bij een machtsovername door Kjeld Nuis, toen plots de jury ingreep. De 2-voudig olympisch schaatskampioen werd uiteindelijk gediskwalificeerd wegens het wegtikken van een blokje en daar was Nuis niet blij mee.


Daardoor kreeg Verbij alsnog de winnende tijd op zijn naam en keerde hij als winnaar van de 500 meter tevens terug op de 1e plaats in het tussenklassement.

'Rot voor Nuis, mooi voor mij'
,,Ja, een vreemde uitslag’', erkende de titelhouder bij de NOS. ,,Het is rot voor Nuis en niet mooi voor het toernooi, maar wel mooi voor mij. Zaterdag moet ik opnieuw scherp zijn, wie weet wat er dan voor mij mogelijk is.’'

Regels zijn regels
Verbij, die tot het EK een modaal seizoen draaide, leefde met Nuis mee. ,,Maar regels zijn regels. Als je een blokje raakt, ben je door de lijn gegaan en kun je er gewoon uit liggen. Vorig jaar gebeurde bij hem hetzelfde op het WK sprint en kwam hij ermee weg. 9 van de 10 keer lukt dat ook. Maar Nuis heeft een risico genomen en na vorig jaar wordt er waarschijnlijk door de jury extra op hem gelet.’'