Wereldkampioene snowboarden overleden na lawine
i

AFP

Wereldkampioene snowboarden overleden na lawine

admin • 17:35, 19-04-2016 / Laatste Update: 17:14, 08-01-2024

De Zwitserse snowboardkampioene Estelle Balet is dinsdag om het leven gekomen bij een lawine in de Alpen. Volgens de Zwitserse politie was de winnares van de Freeride World Tour bezig met opnames voor een film, toen ze in het gebied rond Le Portalet werd verrast door de lawine.

De 21-jarige Balet was dit seizoen de beste in de snowboarddiscipline waarbij de sporters vanaf een bergtop naar beneden gaan over ongeprepareerde sneeuw, zonder dat er een vast parcours is. Een jury beoordeelt de runs van de snowboarders op verschillende punten en wijst zo een winnaar aan. Balet verzamelde door het hele seizoen de meeste punten en werd kampioen.

Volgens de Zwitserse politie vloog een helikopter naar het gebied waar Balet was bedolven. De Zwitserse werd nog gevonden, maar reanimatie hielp niet meer. Balet droeg een speciale airbag die bescherming had moeten bieden bij lawines en een helm.

Our thoughts are with the family & friends of Estelle Balet as we send our deepest sympathy and condolences during this very difficult time

— Freeride World Tour (@FreerideWTour) 19 april 2016