Applaus voor 'dopingzondaar' Sharapova bij return op tennisveld

Applaus voor 'dopingzondaar' Sharapova bij return op tennisveld

Martijn Baars • 11:46, 11-10-2016 / Laatste Update: 10:47, 12-12-2023

Maria Sharapova heeft weer een partijtje getennist, al was het slechts voor de lol. De geschorste Russin deed maandag mee aan een toernooi voor het goede doel in Las Vegas. De teams waren geformeerd door de Amerikaanse oud-tennisster Billie Jean King en de Britse zanger Elton John.

Sharapova zit een schorsing uit vanwege gebruik van meldonium. Het middel staat sinds 1 januari op de verboden dopinglijst. De 29-jarige Russin onthulde in maart zelf dat ze tijdens de Australian Open positief had getest.

Schorsing van 2 jaar

De internationale federatie ITF schorste de voormalige nummer 1 van de wereld in eerste instantie voor 2 jaar. Maar sporttribunaal CAS besloot daar vorige week na beroep 9 maanden vanaf te halen. Sharapova mag in april weer meedoen aan officiële wedstrijden.

Applaus

In Las Vegas liet de blondine zien het tennissen nog niet verleerd te zijn. Sharapova kreeg de handen op elkaar voor een snoeiharde return langs de serverende Roddick. ,,Het was speciaal om na 7 maanden weer voor toeschouwers op het veld te staan", zei de Russin.