'Bad boy' Kyrgios niet in Daviscupteam Australië

'Bad boy' Kyrgios niet in Daviscupteam Australië

admin • 18:23, 08-09-2015 / Laatste Update: 09:58, 13-12-2023

Nick Kyrgios maakt toch geen deel uit van het Australische tennisteam dat het volgende week in de halve finale van de Daviscup zal opnemen tegen Groot-Brittannië. De Australische 'bad boy' is vervangen door Bernard Tomic, blijkt uit de selectie die dinsdag bekend werd gemaakt.

Lleyton Hewitt, Sam Groth, Thanasi Kokkinakis en Tomic nemen het op tegen het team onder leiding van Andy Murray. Normaal gesproken zou Kyrgios ook deel uitmaken van het team, maar ditmaal is 'in goed overleg' besloten dat hij niet meedoet. ,,Na een goed gesprek hebben we een plan opgesteld om aan alle aspecten van zijn spel te werken", aldus captain Wally Masur. ,,Deze wedstrijd komt een beetje te vroeg."

Ophef

Over de ophef van een maand geleden zwijgt Masur. Kyrgios meldde Zwitser Stan Wawrinka toen op de baan in Montreal dat Kokkinakis de lakens met diens vriendin had gedeeld. Wawrinka hoorde dat tijdens de partij niet, maar microfoons langs de baan pikten het wel op. Tijdens de ophef die volgde sprong Masur nog in de bres voor de jonge tennisser.

Lees ook: ‘KNVB-directeur Bert van Oostveen verantwoordelijk voor blamage Oranje’