Eindstreep komt steeds dichterbij voor Alaphilippe: 'Het was aanklampen'
i

photo: Cor Vos

Eindstreep komt steeds dichterbij voor Alaphilippe: 'Het was aanklampen'

Brian Vesseur • 21:53, 25-07-2019 / Laatste Update: 22:39, 12-12-2023

Trots ontving Julian Alaphilippe de gele trui na de 18e etappe in de Tour de France. Het is alweer de 14e dag op rij dat de Fransman het truitje in ontvangst mag nemen. Het is dan ook niet gek dat de Fransen langzaam beginnen te geloven in een Franse Tourzege!

,,Ik realiseer me wat er gaande is in het land. De verwachtingen zijn torenhoog. Ik kan alleen maar mijn best doen”, sprak de renner van Deceuninck - Quick-Step die nog 2 Alpenetappes moet overleven.

Testjes van de Ineos-boys

Donderdag werd hij op de Galibier getest door zijn rivalen Egan Bernal en Geraint Thomas. De eerste zag hij pas na de finish terug. Bernal nadert Alaphilippe in het klassement tot op anderhalve minuut. “Ik heb heel veel risico genomen in de afdaling naar de finish. Ik kon echt niet sneller. Toen ik de groep achterhaalde ben ik er even langs gereden. Ik wilde ze laten zien dat ik terug was. Bovendien rijd ik graag hard bergaf.”

Alaphilippe weet wat hem te wachten staat. “Ik heb beloofd alles te geven in de bergen. Het was aanklampen vandaag. Morgen zal het niet veel anders zijn, maar ik ga er echt alles aan doen om de trui te behouden.”