'Met die ene klap verloor hij de Giro, maar won hij misschien wel de Tour'
i

AFP

'Met die ene klap verloor hij de Giro, maar won hij misschien wel de Tour'

Bart van der Wijst • 10:14, 17-05-2019 / Laatste Update: 08:58, 15-01-2024

Voor Tom Dumoulin spatte zijn droom om de Giro d'Italia nog eens te winnen al vroeg uiteen. De kopman van Team Sunweb kukelde in rit 4 van zijn fiets door een fout Salvatore Puccio en BOEM: weg eindzege. Een geluk bij een ongeluk, zo denkt Thijs Zonneveld.

'Met die ene klap verloor hij de Giro. Maar won hij heel misschien wel de Tour', schreef de de wielerkenner in zijn column voor het Algemeen Dagblad (€).

'Vragen over de Tour probeerde hij zoveel mogelijk weg te duwen. Omdat hij rouwde over zijn verloren Giro, misschien ook wel omdat hij het in Italië niet netjes vond om al over de Tour te praten.

Maar Tom Dumoulin is ook een wielrenner. Een hele goeie. Eentje die in de afgelopen jaren al heeft laten zien dat hij in staat is om zichzelf als de Baron van Munchausen uit het moeras te trekken. Ik vermoed dat hij meteen aan juli dacht, op het moment dat hij weer op zijn fiets stapte met een bebloede knie. En anders in de kilometers daarna, toen hij met één been naar de finish in Frascati zwoegde.'